Hoe stichting Week Zonder Vlees Europese doelgroepen bereikt met meertalige talenten

06-11-2024
IMG 5724

Ciska

1726580037511

Hoe stichting Week Zonder Vlees Europese doelgroepen bereikt met meertalige talenten

“De internationale student-marketeers zijn consument maar hebben ook visie op de markt. Ze sluiten ontzettend goed aan bij het team.”

Campaign lead Lieske van der Waals vertelt over de impact van internationale studenten bij Stichting Week Zonder Vlees

 

Duurzamer eetpatroon door middel van een flexitarisch dieet

Stichting Week Zonder Vlees is een Nederlandse stichting die de CO2 uitstoot van de vlees- en zuivelindustrie wil verminderen door mensen uit te nodigen om een week geen vlees te eten. De stichting hoopt zo dat mensen na deze week een flexitarisch eetpatroon aannemen waarin vlees, vis en zuivel afgewisseld worden met plantaardige ingrediënten. Op deze manier promoot deze stichting een duurzaam eetpatroon. 

Vanaf 2018 is de stichting uitgegroeid van enkel initiatiefnemer Isabel Boerdam tot een volledig team met Europese groeiambities. Na zeven succesvolle campagnejaren in Nederland, is het met behulp van EU-subsidie mogelijk om hun boodschap steeds globaler verspreiden. Ondertussen zijn de klimaatgedreven campagnes naast Nederland ook te vinden in België (Week Zonder Vlees/Semaine Sans Viane), Denemarken (National Kødfri Uge) en Duitsland (Eine Woche ohne Fleisch), en staan er nog meer Europese landen op de planning zoals Spanje en Oostenrijk.  

1

Marketeers die de taal van de doelgroep spreken

Om de groeiambitie en uitrol in diverse landen te realiseren, zijn lokale mensen nodig. Overtuigingen zijn nu eenmaal beter te communiceren in de taal van de doelgroep, en dus was er voor de lancering in Duitsland en Denemarken behoefte aan Duitse en Deense marketeers. Zo kwamen zij bij Brave Ones terecht.

Wij vonden 2 studenten die de moedertaal van de doelgroep spraken in combinatie met affiniteit voor zowel B2C en B2B communicatie. Over de zoektocht vertelt Lieske:

"Dit profiel is super waardevol omdat de studenten enerzijds midden in de samenleving zitten en anderzijds in de studie bezig zign met consumenten communicatie."

“Ook de B2B communicatie hielp ons om de lokale voedselindustrie en maatschappij te betrekken en de cirkel rond te maken.” 

 

De lokale aansluiting die je wilt hebben

Toen Lieske gevraagd werd over haar verwachtingen rond de samenwerking met internationale studenten, vertelde ze trots dat de focus op tekst en community erg belangrijk was, en dat ze veel support hebben geboden rondom de campagne en het onderhouden van consument contact. “We rijden nu bijvoorbeeld met een foodtruck door Duitsland en kunnen meteen met onze werkstudenten checken of de recepten daadwerkelijk gaan aansluiten bij de bevolking.”

"Hierdoor zijn we een onderdeel van het land en de community, wat echt helpt om mensen te enthousiasmeren om eetpatronen te veranderen."

Nog een fun-fact: de Deense marketeer was ten tijde van de Deense campagne op locatie en heeft meegeholpen met het foodtruck festival in Aarhus.

Hier kun je geen vertaalbureau tussen hebben zitten

Lieske vertelt dat ze erg tevreden is over de lokale aansluiting en native interactie die de studenten met zich meebrengen.

"Wat ook erg waardevol is, is de doorgande interactie. Zo zorgen internationals er onder andere voor dat het engagement via onze social media omhooggaat."

Daarnaast meldt Lieske dat deze effectiviteit een groot voordeel van internationale studenten was ten opzichte van bijvoorbeeld een vertaalbureau. 

2

Een flexibel bedrijf met korte lijntjes

Over de samenwerking met Brave Ones vertelt Lieske: “Net als wijzelf is Brave Ones een flexibel bedrijf met korte lijntjes.” Over de studenten vertelt ze:

"De kwaliteit is heel goed, de meiden sluiten ontzettend goed aan qua vaardigheden en interesses. Je merkt de positieve energie en ze vinden het ontzettend leuk."

Er liggen nog genoeg toekomstplannen voor de groei van Stichting Week Zonder Vlees, Brave Ones is erg trots bij te kunnen dragen aan deze duurzame missie! 

Net als Stichting Week Zonder Vlees jouw horizon verbreden met meertalige, internationale toptalenten?